A Balatonszárszói Óvodafenntartó Tárulás konzorciumi formában 2016-ban pályázatot adott be Balatonszárszói Százszorszép Óvoda fejlesztése tárgyában. A projekt célja az óvoda eszközfejlesztése volt.

A támogató Nemzetgazdasági Minisztérium 2017.09.07-én kelt döntésében a projektet támogatásra érdemesnek minősítette, és a pályázatban foglalt célok megvalósításához

30.000.000 Ft. vissza nem térítendő támogatást ítélt meg. A forrás részben Európai Uniós, részben pedig hazai költségvetési forrásból kerül finanszírozásra. A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-SO1-2016-00047. A tervezett megvalósítási határidő 2018.08.31.

A fejlesztés eredményeképpen teljesen megújul az óvoda eszközállománya. Új bútorzat kerül beszerzésre a csoportszobákba, irodákba, egyéb helyiségekbe, új játékok váltják a jelenlegi eszközöket mind a csoportszobákban, mind pedig az udvari játékok tekintetében. A beruházás keretében olyan eszközök is beszerzésre kerülnek, amelyekkel jelenleg nem rendelkezik az óvoda (pl. projektor) illetve különböző informatikai eszközök (pl. laptopok, nyomtatók, fénymásolók, digitális fényképezőgép) is lecserélésre kerülnek, amelyekkel hatékonyabbá válik a napi munkavégzés. Az óvoda füves udvarának karbantartása céljából beszerzésre kerül egy fűnyírótraktor és egy lombfúvó is. Az udvari játékok telepítése során az esésvédelmet összesen 120 m2 alapterületű, 5 cm vastagságú gumifelület fogja szolgálni.